
19
En uke i året gjør Disen skole en
solid dugnadsinnsats for SOSbarnebyer.
En god tradisjon og
internasjonal læring for elevene.
Og når du spør om hva de synes
om selve SOS-dagen, er svaret
enstemmig: – Gøy.
lagget til topps 30. april.
Snorklipping før halv-
annen times dugnad fra
kl. 8.30. Foreldre og barn går i stim
til salgsbord, der elevene selger
ting de har laget. Spennende aktiviteter.
Lærere der de trenges. Køer
foran de to kafeene. Bjørg Haugland,
som er inspektør på Disen,
sier at hele skolen gleder seg til
denne uken med forberedelser og
«åpen SOS-dag» for foresatte.
Barneby i Mwanza i Tanzania
Disen har samarbeidet med SOSbarnebyer
i 13 år og har hjulpet
barnebyer i forskjellige verdensdeler.
– Internasjonalt engasjement
er også viktig skolearbeid, mener
Bjørg Haugland. Vi vil bidra til å
Storm, Torstein og Petter
kjøper fine 17. mai artikler
av Alva og Eline. Alle går
i samme klasse og hadde
vært med på produksjonen.
Ballongkunstneren
Jakob Kallum Hall
tiltrakk seg mange
kjøpere. Kreativt.
Morsomt å se på.
hjelpe andre som trenger hjelp. I år
vil midlene gå til bygging av en
større skole og barnehage i barnebyen
i Mwanza.
– Vi hadde en pangåpning av
uken vår med afrikansk musikk.
Trommer. SOS-barnebyer fortalte
enkeltbarns historier og viste film.
Det gjør at barna får større innsikt i
å hjelpe.
Over 86.000 kroner
på halvannen time
Blant salgsvarene finner vi 17. mai
artikler, blomsterpinner, bokmerker,
smykker, nåleputer og fjøler.
I tillegg bruktsalg av leker, bøker
og smykker. Du blir tiltrukket av
aktiviteter som spøkelsesgang,
opptredener med musikk og sang,
spa, skjønnhetssalong og ballongkunst.
Alt brakte penger i kassen.
Det ble satt ny rekord, over 86.000
kroner! Et flott resultat til barnebyen
i Mwanza. n
Tekst: Rita Hoel
Foto: Unn Kristin Dietz Syverud
SOS-dag på Disen skole
F
Fiskesuppe til 60
Foreningen Nye «SJØGLIMT»
glimtet til med fiskesuppe til 60
personer på selveste 8. mai. Maten
ble tilberedt på menighetssentrets
fine kjøkken. Jan Paus styrer tre
store kjeler. Bakgrunn som kokk
og baker. Har blant annet vært på
kjøkkenet til Blå Kors-hjemmet i
over 21 år. Han varter også opp
med hjemmelaget loff og fire svære
bløtkaker med pynt i nasjonalfargene.
Jan, kona Esther og Kari
Løvang deltar i kjøkkentjenesten i
dag. Et hyggelig program med
tale, sang og musikk venter de
fremmøtte.
Foreningen er godt etablert
gjennom 30 år, og flyttet i vinter
sin virksomhet fra Bygdøy sjømannskirke.
Folk fra hele byen og
utenfor kommer til formiddagsmøter,
en gang i måneden.
Primært
vil de nå samle inn
misjonspenger til forskjellige
organisasjoner.
Kirsten og Edgar
Bremnes på Grefsen er aktivt med,
og ønsker flere velkommen etter at
de trakk hit opp i høyden. n
Tekst og foto: Rita Hoel
Jan Paus ved suppegrytene, Kari Løvang serverer loff,
og Esther Paus bløtkaken.