Page 19

talefoten062015

19 En uke i året gjør Disen skole en solid dugnadsinnsats for SOSbarnebyer. En god tradisjon og internasjonal læring for elevene. Og når du spør om hva de synes om selve SOS-dagen, er svaret enstemmig: – Gøy. lagget til topps 30. april. Snorklipping før halv- annen times dugnad fra kl. 8.30. Foreldre og barn går i stim til salgsbord, der elevene selger ting de har laget. Spennende aktiviteter. Lærere der de trenges. Køer foran de to kafeene. Bjørg Haugland, som er inspektør på Disen, sier at hele skolen gleder seg til denne uken med forberedelser og «åpen SOS-dag» for foresatte. Barneby i Mwanza i Tanzania Disen har samarbeidet med SOSbarnebyer i 13 år og har hjulpet barnebyer i forskjellige verdensdeler. – Internasjonalt engasjement er også viktig skolearbeid, mener Bjørg Haugland. Vi vil bidra til å Storm, Torstein og Petter kjøper fine 17. mai artikler av Alva og Eline. Alle går i samme klasse og hadde vært med på produksjonen. Ballongkunstneren Jakob Kallum Hall tiltrakk seg mange kjøpere. Kreativt. Morsomt å se på. hjelpe andre som trenger hjelp. I år vil midlene gå til bygging av en større skole og barnehage i barnebyen i Mwanza. – Vi hadde en pangåpning av uken vår med afrikansk musikk. Trommer. SOS-barnebyer fortalte enkeltbarns historier og viste film. Det gjør at barna får større innsikt i å hjelpe. Over 86.000 kroner på halvannen time Blant salgsvarene finner vi 17. mai artikler, blomsterpinner, bokmerker, smykker, nåleputer og fjøler. I tillegg bruktsalg av leker, bøker og smykker. Du blir tiltrukket av aktiviteter som spøkelsesgang, opptredener med musikk og sang, spa, skjønnhetssalong og ballongkunst. Alt brakte penger i kassen. Det ble satt ny rekord, over 86.000 kroner! Et flott resultat til barnebyen i Mwanza. n Tekst: Rita Hoel Foto: Unn Kristin Dietz Syverud SOS-dag på Disen skole F Fiskesuppe til 60 Foreningen Nye «SJØGLIMT» glimtet til med fiskesuppe til 60 personer på selveste 8. mai. Maten ble tilberedt på menighetssentrets fine kjøkken. Jan Paus styrer tre store kjeler. Bakgrunn som kokk og baker. Har blant annet vært på kjøkkenet til Blå Kors-hjemmet i over 21 år. Han varter også opp med hjemmelaget loff og fire svære bløtkaker med pynt i nasjonalfargene. Jan, kona Esther og Kari Løvang deltar i kjøkkentjenesten i dag. Et hyggelig program med tale, sang og musikk venter de fremmøtte. Foreningen er godt etablert gjennom 30 år, og flyttet i vinter sin virksomhet fra Bygdøy sjømannskirke. Folk fra hele byen og utenfor kommer til formiddagsmøter, en gang i måneden. Primært vil de nå samle inn misjonspenger til forskjellige organisasjoner. Kirsten og Edgar Bremnes på Grefsen er aktivt med, og ønsker flere velkommen etter at de trakk hit opp i høyden. n Tekst og foto: Rita Hoel Jan Paus ved suppegrytene, Kari Løvang serverer loff, og Esther Paus bløtkaken.


talefoten062015
To see the actual publication please follow the link above