19
LIVETS GANG
13. januar
Noah Rinnan Becerra
Emilie Louise Malm
Marcus Müller
20. januar
Jesper Knutsen
Amandus Angelskår Haraldsen
27. januar
Olivia Bjørnebo Henriksen
Ronja Nystuen Krogh
3. februar
Jens Brandvold Skaar
Andreas Markhus
Iben Flamme
2. februar
Tina Vidarsdatter Klami og
Eirik Kristianslund
Kåre Lerø, født 1929
Ilmy Marstrander, født 1927
Astrid Sårheim, født 1924
Joel Stubseid Sørensen, født 2012
Grete Hansen, født 1925
Ove Kristian Bratberget, født 1934
Bjørn Jacobsen, født 1935
Solveig Johanne Aarnæs, født 1921
Erling Johan Flyen, født 1935
Bina Hansine Andersen,
født 1926
Johan Hanslien, født 1927
Astrid Marie Hovden Onstad,
født 1993 Q
DØPTE
DØDE
VIEDE
– Hvordan er en typisk
arbeidsøkt for bakerne som
jobber her?
– Bakerne må jobbe når vi andre
sover. Både hoteller, sykehus og
dagligvareforretninger må ha ferske
varer før kl. 7. Derfor er det om
natten det er størst aktivitet på Dagens
Brød. De første bakerne kommer
på ettermiddagen for å forberede
nattens produksjon, starte
oppveiing av råvarer og elte deiger.
De er ferdige litt etter midnatt.
Men de siste bakerne går hjem ca.
kl. 7, når alle produkter er ute av
ovnene. I tillegg kommer ekspedisjonsmedarbeiderne
på jobb litt
etter midnatt og de første sjåførene
litt senere på natten.
Ekte donuts
Men Dagens Brød baker mer enn
brød. Rett ved siden av brødbakeriet
ligger avdelingen for småvarer
og spesialprodukter. Der
bakes blant annet rundstykker,
brytebrødet focaccia og andre
typer småbrød. – I tillegg har vi
spesialproduksjon for linser og
donuts. Dagens Brød er så vidt vi
vet det eneste bakeriet i Norge
som produserer ekte amerikanske
ferske donuts, informerer Hyttebakk,
litt stolt.
I småvarebakeriet møter donuts
og linser meg i døren, så og
si. Det meste gjøres manuelt her,
altså bakes for hånd. Jeg har aldri
smakt linser, så jeg er så freidig at
jeg ber om å få en prøvesmak?
Dette er supergodt! En bit, og
egge kremen åpenbarer seg.
Det er ganske stille i bedri$en
om formiddagen. Jeg får billedlig
prøve å forestille meg hvordan
det er her når det er fullt trøkk.
Litt artig at vi har et eget bakeri
her på Kjelsås.
Du$en av nybakt brød følger
meg ut til bilen. Q
Tekst og foto: Tonelise Nordby
grovbrød fra Maridalen
Boblebaluba
Søndag 17. mars kl. 12 og
13 er det teater for de aller
minste på Trikkehallen, Midtoddveien
12. Teater Ipso har
gleden av å tilby den magiske
forestillingen «Boblebaluba»! Forestillingen
passer for barn fra 0-5 år,
og omhandler farger, sjonglering,
såpebobler og en liten dæsj magi!
Teater Ipso er et profesjonelt teater
som har til hensikt å bringe verdens
beste historier for barn til scenen.
Deres forestillinger utfordrer
virkelighetsoppfatningen, tøyer fantasien
og vekker nysgjerrigheten.
Medvirkende: Gaute Boris Skjegstad
og Gunnar O. H. Strand. Regi:
Tone Runsjø. Q